Cart

Coupon Code: save5now Copy Code

Безплатна доставка за поръчки над 150лв. до офис на Еконт

Имате въпроси?

info@zdravestiens.com

Какво трябва да знаем за калция? Защо Калций от Тиенс?

юни 12, 2020

Калцият е един от основните елементи изграждащи човешкото тяло. Той съставлява до 2% от теглото ни и има решаващо значение за здравето. На практика, ние живеем благодарение на него, тъй като той участва във всички жизненоважни процеси в организма. Основната му функция е структурна, защото изгражда костната ни система и зъбите. Но той е изключително необходим и за растежа и правилното функциониране на всички мускули, като влиза в мускулните клетки при тяхното свиване и излиза при тяхното отпускане. Активно участва в съсирването на кръвта и осигурява дейността на нервната система и мозъка, забавя стареенето и повишава физическата и психическата активност, играе решаваща роля за нормалната работа на сърцето и неговия ритъм. Калцият е също така транспортна система за пренасяне на хранителни вещества в клетката. Без посредничеството на калция, нито едно вещество не може да проникне в клетката и да я нахрани. Той се грижи за правилното функциониране на всяка една клетка в тялото ни.
При това активно участие на калция в нашия организъм ние се нуждаем от 1,000 до 1,400мг ВСЕКИ ДЕН (в зависимост от възрастта). Сърцето изисква около 300мг на ден, а нервната система около 200мг. Да не забравяме и факта, че ВСЕКИ ДЕН нашето тяло изхвърля калций, чрез потта и отделителната система.
Ситуалцията при жените е още по драстична. По време на бременност жените губят до 30,000мг калций. При раждането се губят още от 5,000 до 10,000мг. По време на кърмене се губят по 300мг на ден. От 1,000 до 1,500мг се губят по време на всеки менструален цикъл. Поради това, множество здравословни проблеми при жените са свързани с недостига на калций. Калциевият дефицит причинява над 100 различни заболявания.
Съвременните изследвания доказват, че костната маса започва да намалява, след като достига своя пик на около 30 годишна възраст, с 0,7% от общата маса всяка година: приблизително 30% се е изгубила преди 50 г. възраст; 50% се е изгубила преди 70 г. възраст.
След всичко изложено дотук, логично възниква въпроса: „Какво да направим, за да си набавяме постоянно така необходимия ни Калций?
Първото, за което винаги се сещаме е Прясното мляко, което присъства постоянно в нашия живот. Но дори да оставим настрана нарастващия брой изследвания показващи неговото негативно въздействие върху нашето тяло, ние трябва да приемаме огромни количества. За да си набавим необходимата доза калций трябва да приемаме по 600-700мл (и повече при бременност и кърмене) прясно мляко ВСЕКИ ДЕН, едно непосилно начинание. Като добавим, че животът и храненето са съпътствани от множество проблеми - замърсена околна среда, стрес, некачествена храна, храна бедна на хранителни вещества, която не може напълно да задоволи ежедневните нужди на нашия организъм, се оказва, че набавянето на калций е реален проблем.
Нашите клетки страдат от системно недохранване, което представлява реален риск за здравето ни. Съвременният човек не би могъл само, чрез храната да си набави така необходимите му елементи. Специалистите предупреждават, че недостига на калций се проявява при всеки човек и най-добрият начин да се предпазим е като приемаме биоактивни хранителни добавки (БАД). Те вече не са лукс, а осъзната необходимост за поддържане на ежедневната човешка дейност. Приемът на калциеви добавки е необходим през целия живот, особено за жените. Разбира се, тук възниква друг въпрос: Кои от многобройните продукти на пазара да изберем, за да можем правилно да укрепваме здравето си и да подобряваме качеството на нашия живот? Този въпрос е от голямо значение, особено що се касае до калциевите продукти, защото някои от тях са с ниска усвояемост. Когато тези продукти попаднат в тънките черва, калция се превръща в молекула, която е твърде голяма за да може да проникне в клетката (през клетъчните мембрани преминават само йони), и елементът остава неусвоен, което може да предизвика калцирания по костите и кръвоносните съдове, дори камъни в бъбреците.
Големият пробив в решаването на този проблем, прави Китайската Академия на Науките, която след шестгодишна мащабна научна работа създава калций, чиято усвояемост е приблизително 95% и не предизвиква калцирания. Той е разработен така, че при постъпване в организма запазва йонната си структура и прониква във всички клетки по естествен начин, без да нарушава нормалната им дейност. За този изключителен принос към човешкото здраве, Световната Здравна Организация награждава продукта със Златен медал за „Високи оздравителни свойства“. Днес корпорация Тиенс е единствената имаща право да използва този патент за разработването на своите продукти.
Първоначално насочен към детската аудитория „Супер Калций на прах за деца“, сега продуктът има няколко разновидности, като „Подхранващ Супер Калций“, „Супер Калций с Усъвършенствана формула“ и „Супер Калций с лецитин за мозъка“. Те бързо набират популярност, заради изключително високите си хранителни свойства. Съдържат фосфор, витамин А, витамин D, витамин C и други елементи и витамини.
Продукта „Супер Калций на прах за деца“ е незаменим в периода на растеж на костната система и зъбите. Прилага се и като общо-укрепващо средство.
Продукта „Подхранващ Супер Калций“ е разработен за възрастни да задоволи тяхната нужда от калций и да предпази организма от калциев дефицит.
Продукта „Супер Калций с Усъвършенствана формула“ е разработен за възрастни,  за предпазване организма от калциев дефицит.
Продукта „Супер Калций с лецитин за мозъка“ е разработен за укрепване на нервната система, психическата функция, имунната система, както и за намаляването на умората и отпадналостта.
 
Калциевите продукти на Тиенс може да разгледате ТУК
 
(данни за статията от Д-р Фарида Бикбаева - лекции; Д-р м.н. С. А. Батечко, Д-р А. Н. Дубовчук, Д-р Н. А. Деревянко - "Дванадесет стъпки към здравето с Тянши", 2003г.; материали от Тиенс)

По-нова публикация


0 коментара


Остави коментар

Коментарите трябва да бъдат одобрени преди публикуване

Бюлетин

Какво мислят нашите клиенти?

Добавено към количката!
Безплатна доставка за поръчки над 160лв. до офис на Еконт Безплатна доставка за поръчки над 150лв. Квалифицирани сте за безплатна доставка! Spend $x to Unlock Free Shipping You Have Achieved Free Shipping Безплатна доставка за поръчки над 160лв. Безплатна доставка за поръчки над 150лв. до офис на Еконт You Have Achieved Free Shipping Безплатна доставка за поръчки над XX Квалифицирани сте за безплатна доставка