Cart

Coupon Code: save5now Copy Code

Безплатна доставка за поръчки над 160лв. до офис на Еконт

Имате въпроси?

info@zdravestiens.com

Хранене по кръвната група - Една реалност!

октомври 05, 2020

Кръвни групи и храни
Наясно сме, че всички органи в нашето тяло получават необходимите им вещества от консумираната храна, чрез кръвта. Всяка кръвна група има специфичен биохимичен състав, който реагира на химичните съединения в приеманата храна. Всяка се е специализирала в преработката на специфични продукти, заради различните качества на ензимите в нея. Зад всяка кръвна група стои определен метаболизъм, който изисква и може да преработва точно определени хранителни вещества. Ето защо казваме, че основата на здравето е правилното хранене. Неправилната за нашата кръвна група храна може да доведе до появата на болести, а съвместимата - възстановява, укрепва, повишава жизнеността и предпазва от нарушения.
Доказан факт е, че няма човек, който да има всички необходими ензими в кръвта за всички видове храни. Което опровергава идеята, че човек е всеядно същество. Трябва да се знае, че приеманата несъвместима храна не се усвоява добре и за съжаление не се изхвърля изцяло от отделителната система. Натрупва се по кръвоносните съдове и костите, натоварва и разстройва вътрешните органи и системи, може да предизвика образуването на камъни в бъбреците и жлъчката. Ето защо е изключително важно да знаем основните правила (разбира се всеки човек притежава уникални харектиристики, специфично състояние и изключения е възможно да съществуват). Изложените правила са общи и важат най-вече за здрави хора, при наличие на здравословни отклонения може да е необходим по-строг режим на хранене или по-различен:
 

Кръвна група 0

Хората с тази кръвна група са универсални дарители, те притежават силна имунна и храносмилателна система. Условно са наречени „месоядни“, тъй като добре усвояват животинските протеини и могат да извлекат от месото максимално количество хранителни вещества. Препоръчително е обаче "чистото" месо, да се избягват вътрешности и дреболии. Трябва да приемат умерено количество мазнини и да ограничат приема на въглехидрати и захари. Вредни за тях са пшеницата, глутен-съдържащите продукти и всички изделия от брашно. Тези храни следва да се избягват или поне да се намалят до минимум. Хората, които смятат, че не могат без хляб могат да преминат на царевичен. Присъствието на царевицата облекчава положението, но не бива да се прекалява, количестовото хляб следва да се намали. Важно е да се знае, че всички млечни продукти са противопоказни за кръвна група О и също трябва да се избягват. Ако все пак имате апетит към такива, можете да консумирате в умерени количества козе сирене. Хората с тази кръвна група могат да консумират овес, просо, ориз (оризови макарони, спагети и др.), зеленчуци, зелен фасул, броколи, чушки, грах, картофи в умерени количества. По принцип зрелият боб (особено белия) също е противопоказен, но може рядко шарен боб.
От плодовете трябва да се избягват цитрусите. По отношение на напитките, кръвна група 0 трябва да избягва кафето и черния чай. От ядките да се избягва шам-фъстъка.
Тази кръвна група добре понася физическото натоварване, така че движението и спортът са изключително важни за поддържане на перфектно здравословно състояние. Добра диета за тях е месо със зеленчуци.
 
Кръвна група А
Ако хората с кръвна група 0 са типичните месоядци, то тези с А са типичните вегетарианци. Поради растителния характер на генетичния им код, храната на хората с тази кръвна група трябва да бъде предимно растителна. Хората с тази кръвна група по-добре усвояват въгрехидратите, но им е трудно да разградят животинския протеин и мазнините. Следва да се избягва най-вече свинското месо, луканките и колбасите. Млечни продукти да се консумират в умерени количества. Може да се наблегне повече на плодове и зеленчуци. Подходящи са също и тестените изделия, но по-добре да не са от бяло брашно. Препоръчително е да се избягва кофеина и да се приемат различни видове чай. Зрелия боб също е противопоказен.
Хранителни продукти
Кръвна група B
Изключително неблагоприятно за хората с кръвна група B е ПИЛЕШКОТО МЕСО и въобще месото от птици! Организмът на хората с тази кръвна група е толерантен към богато разнообразие от храни. Най-подходящата диета за тях е балансираната, която включва различни меса, зеленолистни зеленчуци и плодове. Те са единствените, на които се препоръчват млечните продукти, с изключение на топените и сините сирена. Едни от полезните риби са сьомга, хек и пъстърва. Добре е да се намали употребата на пшеница. Добре се понасят оризът и оризовото брашно, както и овесът и просото.
Кръвна група АB
За тази кръвна група също е противопоказно употребата на месо от птици. Най-доброто хранене е предимно вегетарианското с неголямо количество месни и млечни продукти. Препоръчително е да се консумира разнообразие от риба. Добре е да се ограничи консумацията на пшеница. Повечето млечни продукти са разрешени, но в никакъв случай да не се прекалява с тях. Разнообразието от плодове и зеленчуци е разрешено.
При нарушения на хранителния режим и настъпили проблеми с храносмилателната система препоръчваме Tiens Дайджест или Tiens Пакет Добро Храносмилане!

По-стара публикация По-нова публикация


0 коментара


Остави коментар

Коментарите трябва да бъдат одобрени преди публикуване

Бюлетин

Какво мислят нашите клиенти?

Добавено към количката!
Безплатна доставка за поръчки над 160лв. до офис на Еконт Безплатна доставка за поръчки над 150лв. Квалифицирани сте за безплатна доставка! Spend $x to Unlock Free Shipping You Have Achieved Free Shipping Безплатна доставка за поръчки над 160лв. Безплатна доставка за поръчки над 160лв. до офис на Еконт You Have Achieved Free Shipping Безплатна доставка за поръчки над XX Квалифицирани сте за безплатна доставка