Cart

Coupon Code: save5now Copy Code

Безплатна доставка за поръчки над 150лв. до офис на Еконт

Имате въпроси?

info@zdravestiens.com

Храни вредни за бъбреците

октомври 13, 2020 Translation missing: bg-BG.blogs.counts.comments_with_count

Суров чесън вреден за бъбреците
Не може да има адекватна грижа за здравето без правилно хранене. Всички знем, че храната може да бъде както лекарство, така и да причинява вреди. В настоящата статия ще Ви разкажем как няколко изконни за нашата кухня хранителни продукти могат да причинят здравословни проблеми с бъбреците, някои от които сериозни.
През зимата бъбреците имат главна роля в поддържането на енергията и хармонията в организма. В този период е от решаващо значение хранителният режим да не нарушава тяхната работа.
Тук трябва да споменем също, че често болките в кръста са причинени именно от нарушена работа на бъбреците, а не от физическа дейност или схващане. А това нарушение е най-често предизвикано от неправилно хранене.
Суров чесън
Въпреки безспорните му достойнства суровия чесън предизвиква и сериозни странични ефекти. Той натоварва БЪБРЕЦИТЕ и силно дразни надбъбречните жлези! Това се дължи на така наречените баластни вещества, които се съдържат в него. Нарушената функция на бъбреците може да доведе до ВИСОКО кръвно налягане и да затрудни сериозно работата на сърцето. Употребата му от хора с установена стенокардия, може да провокира сърдечен пристъп. Той предизвиква силно дразнене на цялата храносмилателна система и особено на лигавицата и стените на червата. Противопоказен е за хора, страдащи от диабет и имащи проблеми с панкреаса. За това суровият чесън следва изобщо да не се употребява, а употребата му от хора предразположени към проблеми с бъбреците (или с текущи проблеми) може да доведе до още по-големи усложнения и кризи. 
За да избегнем негативните реакции от суровия чесън върху нашия организъм, може да го консумираме, но включен в сготвени ястия. Термично обработеният продукт, особено чрез варене, е годен за употреба. Друг е въпроса, колко от полезните му свойства остават след обработката.
Този проблем с чесъна е причината Тиенс да създадат своя продукт - Масло от чесън. Чрез уникалната си технология Тиенс извличат всички полезни хранителни вещества и отстраняват баласта. Така се получава продукт притежаващ единствено и само многобройните полезни свойства:
Патладжан и спанак
Като цяло, тези два продукта принадлежат към храни, съдържащи високи количества оксалова киселина. Това е органично съединение, което не е полезно за организма, защото пречи на усвояването на калция, калия, желязото и Витамин А. Образува съединения с калция (оксалати), неразтворими във вода, което води до възникването на камъни в бъбреците. Оксалатите са с кристална структура и силно дразнят стените на бъбреците и пикочния мехур. Поради тази причина, хора страдащи от временни или хронични заболявания на бъбреците, панкреаса, както и страдащите от подагра, артрит и метаболитни нарушения, трябва да избягват тези иначе богати на полезни вещества зеленчуци. Здравите хора следва да ограничат тяхната употреба. Белия патладжан повече щади организма, но също не е безвреден.
Патладжан и спанак
Диня
Диня
90% от съдържанието на динята е вода, като най-голямата тежест за неговото преработване се пада на бъбреците. Консумацията й силно затруднява тяхната работа и може да доведе до нежелани последствия. Хора, страдащи от проблеми с бъбреците, камъни в бъбреците, колит, захарен диабет и проблеми с панкреаса  трябва да изключат динята от хранителния си режим. Тази храна увеличава значително течностите в организма, което може да затрудни кръвообращението и сърдечната дейност. Прекомерната консумация може да доведе до метаболитни нарушения, развитие на артериална хипертония и атеросклероза. Освен това захарите, които съдържа навлизат бързо в организма и допринасят за рязкото повишаване на нивата на кръвната захар, което представлява сериозен риск за здравето. Здравите хора следва да ограничат до минимум употребата на диня.
Люти храни
Лютото и особено лютите чушки са на особена почит в нашата хранителна традиция и имат специфични благотворни влияния, но те силно затрудняват работата на бъбреците, дразнят цялата храносмилателна система и най-вече дебелото черво. За това колкото по-малко се  консумират, толкова по-добре. Спокойно може да се каже, че докато белите дробове се повлияват добре, то бъбреците въобще не понасят лютото, затова с него трябва да се внимава.  Те съдържат естествен химикал, наречен капсаицин. Лютите чушки са плодовете на тропическо растение, което използва капсаицинът като защитен механизъм. Химикалът има силно дразнещ вкус за всички бозайници. Това показва, че капсаицинът има свойствата по-скоро на отрова, отколкото на хранително вещество. Съвременни проучвания показват, че има връзка между храни, които съдържат високи нива на капсаицин и рака на стомаха и черния дроб.
Хора със здрави бъбреци и здрава храносмилателна система, но с проблеми с белите дробове могат да си позволят малка употреба с цел укрепване на дробовете, но това в никакъв случай не трябва да е за сметка на бъбреците. Истинското здраве е когато всички органи са в здравословно състояние. Трябва да се знае, че здравите хора трябва да избягват лютата храна.
 
Много солени храни
Голямото количество сол в храните силно натоварва бъбреците. Прекаляването със солта следва да се избягва. Особено трябва да се внимава със свръхсоленото сирене.
Люти чушки

По-стара публикация По-нова публикация


1 коментар


  • Благодаря Ви за прекрасната публикация! Почти всички тези храни от собтвен злополучен опит установих как действат. Благодарение на схема с биоактивни добавки на Тиенс и хранителен режим, за щастие много бързо се възстанових! Сега се усмихвам и подбирам внимателно храната.

    Кремена Билчева на

Остави коментар

Коментарите трябва да бъдат одобрени преди публикуване

Бюлетин

Какво мислят нашите клиенти?

Добавено към количката!
Безплатна доставка за поръчки над 160лв. до офис на Еконт Безплатна доставка за поръчки над 150лв. Квалифицирани сте за безплатна доставка! Spend $x to Unlock Free Shipping You Have Achieved Free Shipping Безплатна доставка за поръчки над 160лв. Безплатна доставка за поръчки над 150лв. до офис на Еконт You Have Achieved Free Shipping Безплатна доставка за поръчки над XX Квалифицирани сте за безплатна доставка